Produkty suszone są bardzo zdrowe, odżywcze i dietetyczne, zachowują naturalny smak i aromat, a co najważniejsze nie zawierają żadnych konserwantów i środków chemicznych. Suszenie to nic innego, jak odwadnianie. Ta technika chroni produkty przed rozwojem szkodliwych organizmów, takich jak bakterie, pleśnie czy grzyby. W przeciwieństwie do innych metod konserwowania żywności jak na przykład wekowanie, suszenie jedynie nieznacznie niszczy substancje odżywcze. W procesie powolnego suszenia w temperaturach do 55 C zachowane zostają cenne dla zdrowia witaminy, minerały, sole mineralne i błonnik. Pozostają one w suszonym produkcie w naturalnej, skoncentrowanej formie.

Kontrolę jakości i bezpieczeństwa produktów przeprowadzamy na każdym etapie produkcji. Badania mikrobiologiczne, ocena walorów smakowych i aromatu, a co najważniejsze suszenie w niskich temperaturach, pozwala zachować praktycznie wszystkie właściwości zdrowych surowych warzyw. Przed pakowaniem w saszetki produkty po raz kolejny przechodzą kontrolę jakości. Dzięki zastosowaniu sortownika biochromatycznego z dokładnością do 1 piksela jesteśmy w stanie wykryć i odrzucić produkty z najdrobniejszymi wadami.

 

 

 1 saszetka Warzyw Kubka to aż 50% zapotrzebowania dawki dziennej na warzywa.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl